Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ενότητα εργαζομένων Μαρινόπουλου-Καρυπιδη, με ταυτόχρονη απεργία 22 Ιούλη


[το παρακάτω είναι δημοσιογραφικό άρθρο]

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» Βορείου Ελλάδας και «Καρυπίδης» - πρώην Αρβανιτίδης. Τα σωματεία τους αποφάσισαν για την Παρασκευή 22 του Ιούλη να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες.
Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στο κατάστημα του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύσσει το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα, διεκδικώντας την καταβολή του μισθού και του επιδόματος αδείας, παλεύοντας συνολικά για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της «εξυγίανσης» και του «λουκέτου».
Την ίδια μέρα η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» έχει οριστεί για τις 10.30 στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη. «Συνεχίζουμε τον αγώνα» ξεκαθαρίζει το σωματείο, και προσθέτει ότι «δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματα μας, που είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας».
Στο μεταξύ απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση ανακοπής που άσκησε η επιχείρηση, με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά των αποφάσεων που εκδόθηκαν και που δικαίωναν τους εργαζόμενους της επιχείρησης για τα δεδουλευμένα 4,5 μηνών. Με την κίνηση αυτή η εργοδοσία επιχείρησε να μπλοκάρει δικαστικές διαταγές πληρωμών των εργαζομένων.
Ψήφισμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων εξέδωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές Κέντρου - Άνω Πόλης, Τούμπας, 5ου διαμερίσματος, Τριανδρίας και Καλαμαριάς.

Πηγή: 902.gr