Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση για εξελίξεις στο Μαρινόπουλο (22/06/2016)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ 
τηλ. 2310268673 κιν. 6977465103 


Συνάδερφοι! Τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας χορός από ειδήσεις, πληροφορίες, φήμες σχετικά με το μέλλον της Εταιρείας και τα επιχειρηματικά της σχέδια. Ταυτόχρονα επικρατεί ανησυχία στους συναδέρφους οι οποίοι, μετά και τις πρόσφατες καθυστερήσεις με τη μισθοδοσία, είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι.

Το Σωματείο ήδη ζήτησε άμεση και πλήρη ενημέρωση από τους υπευθύνους της εταιρείας σχετικά με το μέλλον της, σε κάθε περίπτωση όμως καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι ούτε ο εφησυχασμός του «όλα θα πάνε καλά», ούτε ο άσκοπος πανικός του «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Η εμπειρία άλλων περιπτώσεων στον κλάδο των σουπερμάρκετ όπου οι εργαζόμενοι είτε υποχώρησαν, είτε καθυστέρησαν να βγουν μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, έδειξε ότι ο φόβος, η αναμονή, και οι αυταπάτες για «ατομικές λύσεις» είναι επιζήμιες για το μέλλον μας.

Όποιες κι αν είναι τελικά οι εξελίξεις στον όμιλο Μαρινόπουλου, εμείς παραμένουμε σε επαγρύπνηση με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και την πλήρη διατήρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Για το σκοπό αυτό,  θα υπάρξει κάλεσμα για Έκτακτη Γενική Συνέλευση έτσι ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειες μας.

(Σας ενημερώνουμε ότι η ιδιωτική ασφάλιση με την Εθνική Ασφαλιστική έχει διακοπεί με ευθύνη της εταιρίας. Το Σωματείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και θα ενημερώσει άμεσα.)

Κανένας εφησυχασμός! Καμιά απογοήτευση! 
Με ενότητα και αλληλεγγύη απαντάμε στα σχέδιά τους! 

ΤΟ Δ.Σ.