Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Καταγγελία για την απόπειρα απόσπασης της υπογραφής μας σε αγνωστα κείμενα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο, τηλ. 2310268673, κιν. 6977465103
http://emathess.blogspot.gr somateioemathess@gmail.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  η οποία ζητά από εμάς τους εργαζόμενους στην εταιρεία να υπογράψουμε έγγραφη δήλωση ότι συμφωνούμε με τα σχέδια της εργοδοσίας.
Συγκεκριμένα η έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η εργοδοσία, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει γνώση των διατάξεων όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης και ανεπιφυλάκτως συναινούν  ως προς το περιεχόμενο αυτής αλλά και τους ειδικότερους όρους που τους αφορούν.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν γνωρίζουν ούτε τι αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ των δυο επιχειρηματικών ομίλων ούτε είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δουλειά τους και το μεροκάματο τους.
Η μέχρι τώρα εμπειρία και στον κλάδο και από άλλους κλάδους στους οποίους οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ¨εξυγίανση¨, αποδεικνύει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων δηλ. και με μειώσεις μισθών και με κατάργηση δικαιωμάτων και με μαζικές απολύσεις.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία στελεχών της εταιρίας με ψέματα και απειλές. Κατά την μεταβίβαση μιας εταιρίας σε άλλη  βάση νόμου δεν απαιτείται καμιά υπογραφή του εργαζομένου.  
Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το κατάπτυστο αυτό κείμενο όπως επίσης  καλούμε και τα κλαδικά σωματεία  να καταγγείλουν αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση της εργοδοσίας και να απαιτήσουν να αποσυρθεί τώρα αυτό το κατάπτυστο κείμενο.

ΤΟ Δ.Σ.