Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. την Τετάρτη 25/8. Οι τρέχουσες εξελίξεις.


Εν όψει των κρίσιμων εβδομάδων που έρχονται για τους εργαζόμενους και την Εταιρεία την Τετάρτη 26/8 στις 7μμ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου, ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους. Συζητήθηκε η τωρινή κατάσταση, με την αβεβαιότητα, την απληρωσιά και την τραγική κατάσταση στα καταστήματα, και επανεπιβεβαιώθηκε η προσήλωση στους στόχους που έχουμε, για καμία απόλυση, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τακτική καταβολή της μισθοδοσίας από δω και πέρα. Το Σωματείο Β. Ελλάδος ζήτησε τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία στην Επιθεώρηση Εργασίας έτσι ώστε η Εταιρεία να ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις με τους διάφορους φερόμενους ως επενδυτές και να δεσμευθεί ρητά για τις προθέσεις της και το μέλλον των εργαζομένων. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή του Σωματείου στη μεγάλη συγκέντρωση που καλούν δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους, με προορισμό τη ΔΕΘ, όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαγγείλει το νέο νομοθετικό πλαίσιο-λαιμητόμο για τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων (κατάργηση απεργιών, λοκ-άουτ, ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις και πολλά άλλα), έτσι ώστε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας. Παράλληλα καλούνται οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου, της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης την Κυριακή 4/9 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο.
Για τους σκοπούς αυτούς θα υπάρξει ευρύ πρόγραμμα εξορμήσεων στα καταστήματα έτσι ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι.


Υ.Γ. Σχετικά με ένα θέμα που απασχολεί τους συναδέλφους, αυτό της Εθνικής Ασφαλιστικής, το πρόγραμμα και οι παροχές συνεχίζονται κανονικά, καθώς γίνονται και οι σχετικές κρατήσεις.