Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Κανονικά κυκλοφορούν τα Λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την Τρίτη 23/8


[το παρακάτω είναι δημοσιογραφικό άρθρο]

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, έως και την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί η τριμερής σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Αύριο, την Τετάρτη και την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά, σύμφωνα με την απόφαση των εργαζομένων.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης την Πέμπτη με τον Γενικό  Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Πέμπτη στις 12.00, παρουσία της Γενικής Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κα. Θεοπίστης Πέρκα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι «προσερχόμαστε στον διάλογο με θετικό πνεύμα. Με την αναστολή των κινητοποιήσεων αποδεικνύουμε ότι σεβόμαστε τους θεσμούς και τους κατοίκους της πόλης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης εξέφρασε την ευχή η τριμερής συνάντησης να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσε ότι το κρίσιμο είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανίδης, «είναι αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Και για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να πληρώσει το δημόσιο τις οφειλές του στον ΟΑΣΘ».
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στη Voria.gr, ο ΟΑΣΘ στην αυριανή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με τα οποία ο ΟΑΣΘ ζητεί να κηρυχθεί η επίσχεση εργασίας καατχρηστική, θα ζητήσει την αναβολή της υπόθεσης μέχρι την Παρασκευή.

Πηγή: voria.gr