Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς

[το παρακάτω είναι δημοσιογραφικό άρθρο]


Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 29 Νοέμβρη, έξω από τη Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») και άλλων επιχειρήσεων του εμπορίου, άνεργοι αλλά και η Λαϊκή Επιτροπή Κέντρου - Άνω Πόλης.
Με μια φωνή διαδήλωσαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και απαίτησαν προστασία των λαϊκών κατοικιών, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, την κρίση να πληρώσουν τραπεζίτες, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.
Κατήγγειλαν ότι ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, αλλά θα προστατευτούν δήθεν οι φτωχοί και αδύναμοι, αποτελεί κοροϊδία και παγίδα προκειμένου να μην εκφραστεί μαζική λαϊκή αντίδραση.
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι διαμήνυσαν ότι με αλληλεγγύη και αγώνα θα υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους. Με τη δράση τους, μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από τα σωματεία τους, στις γειτονιές μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, θα υψώσουν τείχος προστασίας των λαϊκών οικογενειών απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

πηγή: 902.gr